WIJ HETEN U WELKOM BIJ LAMMERS INSTALLATIE ENGINEERING 

MET AANDACHT EN ZORG STAAT U BIJ ONS ALS KLANT ALTIJD CENTRAAL +31 (0)33 2023645 of mobiel +31(0)6 18066074Warmteverlies berekening

Hoeveel vermogen is er nodig om een gebouw te verwarmen? En wat betekent dit voor elk afzonderlijk vertrek? Om deze vragen te kunnen beantwoorden moeten veel factoren worden meegenomen die zorgen voor warmteverlies: gebruikte bouwmaterialen, ligging, isolatie/ventilatie, etc. Wij beschikken over de meest geavanceerde software om het warmteverlies tot in detail te kunnen berekenen voor utiliteitsgebouwen, industriegebouwen en woningbouw. Er kunnen veel kosten worden besparen door niet (veel) meer aan vermogen op te stellen dan noodzakelijk is. Besparing wordt gerealiseerd door onder andere: minder verwarmingsoppervlak nodig (radiatoren), kleinere leidingdiameters en installatie van een minder zware warmteopwekker.

U heeft meer zekerheid over de basis voor het verdere installatieontwerp en voor de gebruiker van de installatie wordt het gebruiksrendement gunstiger als het vermogen van de warmteopwekker niet (te veel) wordt over gedimensioneerd.

Uitgangspunten warmteverliesberekening:

  • Individuele wensen en voorwaarden van de gebruiker van het gebouw of woning.
  • Wettelijke eisen die van toepassing zijn.
  • Woningen en woongebouwen: berekening volgens ISSO publicatie-51
  • Utiliteitsgebouwen met vertrekhoogten tot 5 meter: berekening volgens ISSO publicatie-53
  • Industriegebouwen en utiliteitsgebouwen met vertrekhoogten >5 meter: berekening volgens ISSO publicatie-57

Verschil tussen een warmteverliesberekening en transmissieberekening

Een warmteverliesberekening wordt ook wel eens transmissieberekening genoemd, maar feitelijk is dit niet juist. Een transmissieberekening is een berekening van het warmteverlies door de constructies van een gebouw of woning. Dit is slechts een gedeelte van het totale warmteverlies dat optreedt. Het totale warmteverlies bestaat uit het transmissieverlies, het infiltratie en ventilatieverlies en het eventuele transportverlies. Daarnaast wordt er nog rekening gehouden met eventuele opwarmtoeslagen. Als wij het warmteverlies gaan bepalen van een gebouw met de hierin aanwezige vertrekken hebben wij het daarom altijd over een warmteverliesberekening en niet over en transmissieberekening.

voor meer info download hier de VABI Elements warmteverlies brochure.

Wilt u weten hoe een resultaat er uitziet, klik hier voor een voorbeeld rapportage

 

Hieronder een demonstratie


Kaart
Opbellen
E-mail
Info